neděle 18. března 2012


(slovenská verzia nižšie)


EN
Livin' the good life...

Warm and sunny greetings to y'all through the mist of my St. Patrick's hangover. I actually wanted to go on a trip to Luxembourg today, but Guinness said a resolute 'no!' So I'm writing my blog instead. Saving my travelling for April (Easter holidays take two weeks here, wow! In the Czech Republic, it's like two days) and May (where every week has a holiday on Friday or Monday, making the weekend much longer). 
 
In case you're being worried about me (hi there, mom!):
Livin' the good life I am. Eating ribs. Drinking beer. Enjoying the funfair and riding the most extreme rollercoasters (omg I'm gonna fucking die oh shit holy fuck this is it I'm done fuck shit bloody goddness fuck..). Chatting on a pub terrace (here comes the Sun). Reading Afrikaans poetry on a pub terrace. Walking the city, still thinking 'it hasn't gotten any less beautiful, how lucky am I?' Feeling the vibe. Taking no photos (please guys, no more pictures of you in front of the city castle). The best photos always stay in your memory, and if they fade away, well, they probably weren't the best. Time be the judge. 
 
Erasmus unites. Some folks are white, some are Chinese, some study humanities, some go for technology, they may be young or old, some prefer folk, others like metal, but no matter what they're all like, one thing is for sure: everybody hates the Spanish. They are many (oh, let's be honest, they're thousandfold), they' re loud, noisy, arrogant and ill-behaved. They can't speak, they can only shout, and they leave litter everywhere.

Such is their Eramus image. Such is the experience of some. But you know what? The Spanish I met are nice, intelligent and great to talk to. They actually make you wanna go to Spain to meet more people like that. Erasmus challenges your stereotypes.
 
INTERMISSION!
INTERMISSION?
INTERMISSION!!!

<Michal the Chef says: 'The Chinese sweet & sour sauce is the best way to save any not-so-great meal. It's the only way to make the food in my faculty's canteen bearable.'>


Do you believe in zodiac and astrology and all that stuff? I sure don't. It's hard for me to believe that all the people in the world fit into just twelve categories. However, after having a passionate discussion with a friend of mine this week, I found that I, in fact, am an archetypal Capricorn. Not just here and there, every single characteristics fits. Scary. Now tell me that not God, but chemo-physical reactions created the world, and I'll have nothing left to rely on.


Well, that's it for today. Looks like the next week full of the 'Gent feeling' is just around the corner.
 



SK
Život, ako má byť...

Srdečne a slnečne vás zdravím spoza závoja svojej svätopatrikovskej kocoviny. Dnes som mal naplánovaný výlet do Luxemburgu, ale Guinness mi urobil škrt cez rozpočet. Tak aspoň napíšem blog, a cestovanie si ušetrím na apríl (veľkonočné prázdniny tu majú dva týždne, no ty kráso! U nás sú to asi dva dni) a máj (kedy má každý týždeň sviatok v nejaký pondelok či piatok, jou jou, čímž sa nám víkend krásne predlžuje).

Oznam pre tých, čo sa o mňa boja (čau, mami):
Život tu je, ako má byť. Papkám rebierka. Pijem pivko. Vyrážam na kolotoče a jazdím po tých najšialenejších horských dráhach (no ty vole tak to je v prdeli a je po mne hotovo nazdar nie nie nie ach do hajzlu svätá prostoto...) Vykecávam na záhradke (ahoj, slnko!) Čítam afrikánsku poéziu na záhradke. Chodím si po meste, a ešte ma neomrzelo to „tu je tak krásne, mám to ale šťastie.“ Nasávam atmosféru. Fotky nerobím (prosím vás, ľudia, už sa před tým mestkým hradom nefoťte). Najlepšie fotky vám vždy ostávajú v hlave, a ak po čase vyblednú, tak asi neboli najlepšie. Nech čas sám rozhodne. 
 
Erasmus spája. Ľudia sú bieli alebo z Číny, niektorí sa venujú humanitným vedám, iní technológiám, môžu byť mladí či starí, niektorí radšej folk, iní metal, ale nech už sú akíkoľvek, jedna vec je istá – všetci neznášajú Španielákov. Je ich veľa (čo to kecám, oni sa premnožili), sú hluční, arogantní a nevychovaní. Nepoznajú rozdiel medzi „rozprávať sa“ a „kričať, “ a všade nechávajú bordel.

Taký je ich erasmácky imidž. Taká je skúsenosť niektorých. Ale hádajte čo – Španieli, ktorých poznám ja, sú milí, inteligentní a dá sa s nimi rozprávať. Jeden má skoro chuť vyraziť do Španielska, aby ich stretol viac. Erasmus testuje vaše stereotypy.
 
PRESTÁVKA!
PRESTÁVKA?
PRESTÁVKA!!!
(Šéfkuchár Michal odporúča: čínska sladkokyslá omáčka je najlepší spôsob, ako zachrániť nepodarené jedlo. V školskej menze prežívam iba vďaka tomu.)

Veríte na horoskop, astrológiu a podobné nezmysly? Ja teda nie. Nechce sa mi veriť, že by sa všetci tí ľudia na zemi dali zaradiť do iba dvanástich kategórii. Po jednej zapálenej diskusii s kamarátkou som však zistil, že skutočne som typický príklad Kozorožca. Nie len akože, každá jedna charakteristika sedí. Desivé. Ešte mi povedzte, že svet nestvoril Boh, ale nejaké chemicko-fyzikálne reakcie, a moje istoty sa zrútia úplne. 
 
A to je vše, přátelé. Ďalší gentový týždeň už klope na dvere.

1 komentář:

  1. To Ti závidím, ty Tvoje Španěly, ale věz, že v naprosté většině skutečně jsou hluční a nevychovaní a nechávají všude bordel:). Ta image je rozhodně naprosto zasloužená.

    OdpovědětVymazat